Carriere-move

Als u onlangs nog een kopje thee heeft gedronken dan heeft u vast ook wel de labeltjes gezien waarop er vragen staan die je kunt beantwoorden. 1 Van die vragen was welk werk je zou gaan doen als je een ander beroep zou mogen kiezen. Deze vraag is er 1 die me al dagen bezig houdt, want de reeks mogelijkheden is natuurlijk eindeloos.

Mijn allereerste antwoord is dierenarts. Wat heb ik vaak gedacht dat het jammer is dat ik daar nou vroeger nooit op ben gekomen. Op mijn 47e een carrière move maken van de cijfertjes naar geneeskunde dat gaat hem waarschijnlijk niet worden. Al was het alleen maar omdat de studie diergeneeskunde wordt gezien als 1 van de zwaarste opleidingen die er is. Het duurt volgens mij iets van 10 jaar voordat je klaar bent met deze studie, dus tegen de tijd dat een mens overweegt om af te gaan bouwen zou ik dan een nieuwe carrière op moeten starten. Dat zie ik niet gebeuren. Toen ik moest gaan kiezen voor een vervolgopleiding hebben mijn ouders mij een beroepskeuze test laten maken. Daaruit kwam als advies mode-vakschool. Dit lijkt mij ook echt heel erg leuk. Ik heb een aantal jaar naailes gehad, zet mij in een winkel met stoffen, garen, knopen et cetera en ik ga helemaal LOS. Kleding naaien heb ik al lang niet meer gedaan, maar onlangs was ik bij een coupeuse en dan ben ik stiekem toch wel jaloers op de vaardigheden die zo iemand heeft. En de creativiteit. Wow! Daar ontbreekt het bij mij nog wel eens aan.

Wat natuurlijk ook een optie is dat is iets met eten. Koken is voor mij pure ontspanning. Ik vind het heerlijk om te doen. Wat ik ‘s avonds ga eten, daar sta ik mee op en daar ga ik mee naar bed. In mijn hoofd ben ik hele dagen bezig met eten, nou ja, de waarheid mag gezegd…. niet alleen in mijn hoofd! Ik kan geen genoeg krijgen van kookboeken, recepten uit tijdschriften, en sinds kort recepten van internet. Dat zit zo. Omdat ik met het jaar meer uren moet werken om al het werk gedaan te krijgen (nee nee, dit is geen geklaag, maar een simpele constatering) verwacht ik tegenwoordig dat man en kinderen ook bijspringen in de keuken. Mijn dochter en haar vriend vinden het ook leuk om in de keuken te staan en mijn dochter kwam met het voorstel om stroganoff balletjes te maken. Ze vertelde erbij dat ze zo’n leuke website ontdekt had. Ik was in eerste instantie niet echt blij met dat voorstel. Ik had natuurlijk weer half geluisterd, maar toen bleek dat het een recept was zonder pakjes en zakjes mochten ze het van mij dan wel proberen. En het moet gezegd, het recept was niet lekker, het recept was hemels-lekker! Wij geven onze nieuwe recepten altijd een cijfer en dit was een absolute 10+. Een toppertje en voor herhaling vatbaar, al was het alleen maar omdat dit moment van puur genot gewoon herhaald moet worden.

Mijn dochter is gelukkig de beroerdste niet en verklapte de naam van de site, dus toen ik wist om welke site het ging was ik er niet meer weg te slaan. We hebben de aller heerlijkste kippastei van deze site geplukt die je vinden kunt. Kippenragout die zo fluweel van smaak is. Een broccoli ovenschotel die super heerlijk is. Witlofsoep wel zo geweldig. Maar, en nu komt het, we hebben een recept ontdekt van lauw warme andijvie salade. Geweldig! Ik, die altijd mijn man loopt uit te schelden voor hollands boertje als hij weer eens andijvie wilde eten, want jak, eet nu zelf met smaak andijvie!

Met andere woorden, mocht er ooit een punt komen dat ik een carrière move zou moeten overwegen, wie weet, ga ik dan wel iets met eten koken doen. Ik kan namelijk echt jaloers kijken naar mensen die zo creatief zijn dat ze zelf goede recepten kunnen bedenken. Recepten verbouwen, er een twist aan geven, dat kan ik als de beste. Maar zelf bedenken!……. Dus….. Annemiek, ik weet dat je dit gaat lezen. Wees gerust. Ik maak wel soep, met cijfervermicelli!

Wilt u ook genieten van de recepten van Annemiek? Kijk dan op Keukenliefde