Nofri goes international?

Tsja, het is me toch wat. Dacht ik zelf dat ik bedrijfsmatig al aardig aan de weg aan het timmeren ben, dan zijn het toch de kinderen die je weer wakker schudden. Mijn zoon en een vriendje van mijn zoon hebben mij onlangs geholpen met folderen. Ik zat hier nog eens even over na te praten met mijn zoon en hij had nog wel een aantal bedenkingen bij het hele gebeuren. Om te beginnen dacht hij de vergoeding voor gedane arbeid alsnog even op te schroeven. Nu kan ik dat wel waarderen want een beetje goed koopmanschap komt altijd van pas. Jammer genoeg voor hem was ik in staat om zijn argumentatie direct om zeep te helpen, dus een verhoging is uitgesloten. Vervolgens kwam hij met de opmerking dat het natuurlijk wel leuk is, een beetje folders rondbrengen, maar een iets grootschaliger aanpak vond hij toch wel wenselijk.

Even was ik met stomheid geslagen want om nu van je zoon te horen dat je met je bedrijf wat “binnen de marge” aan het rommelen bent is natuurlijk uiterst pijnlijk. Nadat ik van de schrik bekomen was ben ik toch maar eens verder gaan vragen en al snel bleek dat hij bedoelde dat hij pas echt van mijn werk onder de indruk zou zijn als ik net zo groot zou zijn als pak hem beet de McDonalds. Je telt tegenwoordig natuurlijk pas echt mee als iedereen je kent. Nu zijn er tegenwoordig best wel wat mensen die mij en mijn bedrijf kennen, maar laten we eerlijk zijn, met een bedrijfsnaam als Nofri zal ik internationaal niet door gaan breken. Het bekt net niet goed genoeg.

Ik ben eens even gaan googelen en naar blijkt zijn alle grote accountantskantoren toch op zijn minst voorzien van 2, meestal 3, achternamen, die ook in het engels lekker klinken. Helaas gaat dat met mijn namen ook niet lukken, de gemiddelde engelsman die breekt gelijk zijn tong op mijn achternamen. Om die reden heb ik even een vertaalslag gemaakt naar het engels en gelijk de achternaam van mijn kinderen er maar bij geplakt. Dan zou het als volgt moeten klinken:

Accountingfirm The Writer Joyonthehill and Gunpowder.

Ik denk dat ik mijn zoon moet gaan teleurstellen. Sorry Huug, je moeder wordt geen nieuwe McDonalds!