Proef op de som: Gratis taart!

Sinds het begin van mijn zakelijke facebookaccount heb ik de app “paginabeheer” geïnstalleerd. Telkens wanneer je iets gepost hebt kun je hierop zien bij hoeveel mensen de post op de tijdlijn is langsgekomen. Het aantal mensen dat mij te zien kreeg was behoorlijk stabiel, maar de laatste tijd krijg ik astronomische aantallen te zien op de paginabeheer. Ik snap hier natuurlijk helemaal geen snars van. Dus allereerst maar weer eens raad gevraagd bij ProMiss Communicatie.

Stefanie kon het wel verklaren. Omdat ik iemand in een post getagd had konden zijn vrienden ook mijn nieuwe update zien en als ze mijn post dan ook nog geliked hadden dan konden hun vrienden dat ook weer zien (nou ja, nu hoop ik dan maar dat ik haar uitleg hier goed op papier zet natuurlijk). Als je dan in korte tijd een aantal keer iets hebt gepost en een heleboel mensen hebben dit geliked dan wordt je de volgende keer als je iets post wat hoger in de ranking gezet en kom je sneller op iemands tijdlijn voorbij. Snapt u het nog? Ik moet namelijk erg hard mijn best doen om dit allemaal te begrijpen.

Eerlijk gezegd vind ik het ook ruiken naar de firma “list en bedrog” en moet ik nog steeds hard lachen om de term facebook-vriend. Met name de toevoeging “vriend” gaat mijn verstand te boven, mijn echte vrienden zie ik namelijk in het dagelijkse leven met enige regelmaat in het echt en niet alleen virtueel. Maar okay, dat is weer een andere discussie.

Toch vraag ik me af, wie van al die mensen die mijn post op de tijdlijn voorbij zien komen leest er nu ook dit blog? Daarom neem ik de proef op de som. Heeft u dit blog nu ook echt gelezen dan wil ik u vragen om een berichtje op mijn zakelijke facebookpagina achter te laten onder de post van dit blog. En als u dan toch bezig bent zou het leuk zijn als u de zakelijke facebookpagina ook gelijk even liked. En nu we het er toch over hebben, zoekt u mij gelijk even op op Linkedin en stuur een connectieverzoek.

Oh ja, en voor ik het vergeet, ik heb u met de titel “Gratis taart” naar dit blog gelokt en wel met een reden. Als ik meer dan 100 reacties heb op dit blog op de zakelijke facebookpagina dan verloot ik onder alle reacties een gratis taart!

5 thoughts on “Proef op de som: Gratis taart!

 1. Thea Van Der Voorde schreef:

  Hou Wanda een geweldig leuk initiatief om dit zo te doen. Ik wist ookniet dat het liken zo ver zou gaan. Maar wij blijven contact met je houden hoor. Wij hebben alleen geen LinkedIn. Groetjes Thea en Rien

 2. Leny vreugdenhil schreef:

  Ja hoor, ik heb hem gelezen

 3. Leny vreugdenhil schreef:

  En Oja, ik wil alleen maar taart van bakker Vreugdenhil uit de Maasdijk.

 4. Wanda schreef:

  Ik bestel de zakelijke taarten altijd ergens anders hoor. Helaas!

 5. Voor gratis taart doen we alles

Comments are closed.