Status: Sociale paria

Geruime tijd geleden is mijn ego al verschrompeld door mijn zoon omdat hij, zo vertelde hij, geen sociale status had op school omdat mijn bedrijf niets voorstelde. Wanneer hij op school vertelde dat ik eigenaresse ben van Administratiekantoor Nofri dan gingen de kaken van zijn klasgenoten niet hangen zeg maar. Geen naamsbekendheid a la Mc Donalds of Subway, dus een absolute No No. Deze schande heb ik overleefd. Ik heb hiervoor geen psychische hulp hoeven zoeken. Maar nu dient zich toch een ander probleem aan waardoor ik langzaam aan het krimpen ben.

Zoals jullie misschien wel weten ben ik bezig een nieuw project op te zetten samen met Linda en Stefanie. Tijdens een van de vergaderingen die wij gezamenlijk hadden merkte Stefanie zo tussen neus en lippen door op dat wij nu leuk bezig zijn met project X en dat wij ons straks leuk gaan profileren als XXXXXXX (topsecret, dus ik bleep het even weg) XXXXXXX. Ze vond alles leuk en aardig, maar als wij straks gaan beweren dat XXXXXX (nog steeds topsecret) XXXXX, dan werd het misschien tijd om onze Linkedin-profielen eens wat onder de loep te gaan nemen, daar kon namelijk nog wel wat aan gebeuren. Linda en ik, wij keken elkaar even (ietwat onzeker) aan en begonnen te gniffelen. Linkedin, tsja, die hadden we wel, maar ja, daar deden we nooit wat mee!! Jammer voor ons, we kwamen er niet mee weg. Dat we er nooit wat mee deden dat had Stefanie ook wel gezien natuurlijk. Geen excuus. Ze zou ons een hand-out sturen en we kregen werk aan de winkel. Ik ben 1.67m qua lengte maar nu begon de krimp toch snel in te zetten, 1.57m. Hoeveel connecties hadden we eigenlijk op Linkedin? Ehhh…. 1.47m. Hadden we recentelijk nog nieuwe connecties toegevoegd? 1.37m. Plaatsen we wel eens een update? Ruk 1.27m, dat gaat goed, straks zit ik weer op de kleuterschool….

De boodschap was duidelijk voor Linda en mij, dus aan de slag….. Ik ben me eens wat meer gaan verdiepen in het hele Linkedingebeuren, maar ook daar knap ik niet van op. Onder de 100 connecties tel je niet mee (1.17m) en eigenlijk ben je pas echt belangrijk wanneer je meer dan 500 connecties hebt. Slik…. (1.07m) Peuterschool….

Op facebook heb je mensen die hun status wijzigen in “weer vrijgezel” of “ligt ingewikkeld”. Als er op Linkedin iets soortgelijks te zien zou kunnen zijn dan zou er bij mij waarschijnlijk staan: Sociale Paria.

Eerlijk waar, ik ben hard aan het werk gegaan om de connecties toe te voegen waar nodig, maar veel creativiteit kan ik niet erg aan de dag leggen geloof ik. Vind ik het op facebook soms al lastig of ik iemand toe moet voegen, op Linkedin speelt dat ook echt wel een rol. Ik vind het eigenlijk vreemd om mensen toe te voegen die ik, of nauwelijks ken, of helemaal niet ken. Daarentegen, sinds ik wat actiever ben op Linkedin krijg ik ook verzoeken van mensen voor het maken van een connectie die ik dus helemaal niet ken! Connecten die hap, wat kan mij het schelen. Maar goed, 4 mei hebben we een nieuwe vergadering belegd. Wat zou het leuk zijn als ik toch wat indruk kan maken op mijn nieuwe collega’s! Ik ben inmiddels alle schaamte voorbij. Dus bij deze de (wanhopige) oproep: Wie wil mijn connectie worden? Ik voeg echt iedereen toe!